Woongroepen

.

Starters van een woongroep

Mensen die een woongroep willen starten kunnen hier het beste al zo vroeg mogelijk mee beginnen. Inlezen over het onderwerp en contact zoeken met mensen die ervaring hebben hiermee en dus advies kunnen geven lijkt mij een belangrijke allereerste stap.

Het opstarten van een eigen woongroep heeft het voordeel dat men alles zo kan realiseren zoals men dat zelf wil, uiteraard in overleg met degenen die hierin meegaan. Degenen die hierin meegaan zijn mensen die op allerlei gebied bij elkaar passen. Het zorgvuldig hierin zijn, en rekening houden met elkaars psychologische goede en minder goede kanten, deze bespreekbaar maken, zijn een sleutel tot ware openheid en succes van het eindresultaat. Eén dominante figuur kan een hele woongroep terroriseren waardoor er maar één optie werkt wanneer er geen openheid is, en geen tolerantie ten aanzien van het benoemen van de mindere kanten, de negatieve karaktertrekken. Die optie is: zelf vertrekken. Dan moet u weer helemaal van voren af aan beginnen.

Voor je oude dag zorgen, en de juiste woonplek en woonruimte, is hetzelfde als het zorg dragen voor een zwangerschap, en een geboorte. Je wordt zo kwetsbaar als een baby, hoe ouder je wordt. Zorg dus voor jezelf. Jij wordt die kwetsbare. (Tekst wordt vervolgd na de foto.)

forest-house

 

.

Het aanmelden bij een bestaande woongroep 

Website met woongroepen in Nederland: hier.

Naarmate de tijd verstrijkt komen er meer en meer woongroepen in Nederland. Er zijn vaak wachtlijsten. Op tijd beginnen met zoeken waar u wilt wonen, in welke provincie en stad bijvoorbeeld, om dichter bij kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen, maakt het zoeken gerichter. Ook de aanwezigheid van openbaar vervoer, bushaltes in de buurt, treinstations, het is allemaal nodig om op alles voorbereid te zijn. Auto rijden terwijl men ouder wordt en minder valide, kan niet.

Daarna kunt u gaan inschrijven bij wooncorporaties, woongroepen, of bij Funda. Funda heeft ook huurwoningen in de aanbieding, naast koopwoningen. Funda is een betrouwbare organisatie. Wanneer u een bericht krijgt dat er een plek vrij gekomen is mag u die afwijzen wanneer dat wat wordt aangeboden niet bevalt. U bent de leider van uw eigen toekomst.

 

.

.

.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.