Freydoon Rassouli

Dit bericht behoort tot de categorie “Kunst voor en door ouderen“.

.

Freydoon Rassouli, geboren op 18 november 1943 in Isfahan, Iran (hij wordt in november 2017 dus 74), en later geëmigreerd naar de Verenigde Staten, Californië, is een visionaire kunstenaar die het unieke vermogen heeft om spirituele, mediamieke ervaringen vanuit zijn hogere bewustzijn uit te beelden op canvas. Zijn stijl richt zich niet op wat met de fysieke ogen gezien wordt door de kunstenaar, maar wat hij ziet met zijn innerlijke ogen, zijn mediumschap, en wat tegelijkertijd op een dieper niveau ervaren wordt. In veel van zijn schilderijen is met een intense lichtbron gewerkt. Ik noem het goddelijk licht, omdat het geen aards licht is, en zijn er astrale licht-verbindingen tussen de mens en Hogere Werelden (subtiele zeer verfijnde energieën) te zien, Lichtwezens.

In januari 2011 heb ik een video gemaakt met enkele van zijn schilderijen. Deze video is opgenomen in de lijst van Video’s en Films, op zijn website (approved by Rassouli). Muziek: Sub-conscious Liberation of ԼƠƔЄ (Delta ) binaural beats & Solfeggio, uitgevoerd en gecomponeerd door Jandy.

.

.

In zijn “latest art” is een andere stijl te zien dan in zijn vorige galeries op zijn website. Ik zie een extra dimensie in die nieuwste schilderijen, ervaar een enorme ruimte. Ook zie ik elementen die refereren aan een aardse werkelijkheid: patronen die doen denken aan prints op stoffen, aan Perzische architectuur en kunstvormen, harmonisch en decoratief, elegant, stijlvol, gracieus. Dit blijkt te kloppen: op zijn website lees ik hierover, enkele dagen na de voorgaande regels geschreven te hebben, en vanwege die mix noemt hij het Fusionart.

.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

.

Patronen herhalen zich en zijn zodanig gebogen zijn dat er ruimtelijkheid ontstaat. Niet de eindeloze ruimte die voorbij het voorstelbare gaat, en oplost in het licht van het goddelijke universum, zoals in vorige stijlen, maar een alles met alles verbindende eenheid, inkadering, tegelijkertijd toch ruimte, maar anders, alsof de sterrenhemel met lijnen aan elkaar geregen is, ook met boodschappen gevuld, signalen vanuit een andere dimensie, een hogere dimensie en er door aangeraakt worden, diep getroffen. Op een van de schilderijen is een opensplijten te zien van wat een rotsblok lijkt, en de kern van die rotsblok laat licht vrijkomen. Alsof er een tot nu toe onaangeraakt deel in Rassouli opengebarsten is en licht geeft.  Een (r)evolutionaire nieuwe ontwikkelingsfase!

Het is een reden om dankbaar te zijn dat er in de apocalyptische, moderne tijd van nu een kunststijl bestaat die mystiek uitbeeldt, op zo’n manier dat ieder mens, met of zonder religie, met of zonder gevoel voor mystiek, erdoor geraakt wordt en er zich voor openstelt, omdat het blijkbaar aan de menselijke evolutie gerelateerde ervaringen zijn, aan het diepere weten dat in ieder mens aanwezig is. Rassouli maakt de weg vrij naar het begrijpen van licht-ervaringen, moderne mystiek.  Mystiek is de verbindende factor tussen materie en het hogere bewustzijn, tussen wie we fysiek zijn en wie we ten diepste zijn. Het is goed ons hierdoor te laten voeden, nu we dichter en dichter bij die grote deur naar die andere dimensie komen, de dimensie waarover Rassouli schildert. Eeuwigheid.

Header: Freydoon Rassouli – Song of Solitude ©  Bron.

De “Song of Solitude”, ofwel “Het Lied van Eenzaamheid” is herkenbaar bij en door ieder mens, ongeacht de leeftijd. Eenzaamheid hoort bij de mens en is deel van  bewustwordingsprocessen, menselijke evolutie-processen. Eenzaamheid kan zelfs ervaren worden terwijl er mensen bij je zijn, terwijl je omringd bent door hen die je tot nu toe beschouwde als je vrienden, zelfs in een relatie, omdat jij hen ontgroeid bent, er niet (meer) bij past. Wat je dan aan moet met die situatie ligt als antwoord in jezelf klaar om gehoord te worden. Het in jezelf keren, in die eenzaamheid gaan, is dus het antwoord en niet wegrennen hiervoor. Het lost niet op door het te ontwijken of te onderdrukken. Het maakt je alleen ongelukkig, of schijn-gelukkig.

In het proces van eenzaamheid ben je toe aan in jezelf terugkeren naar jezelf, want het is dit wat eenzaamheid veroorzaakt: de misvatting dat je pas dan compleet, heel bent, wanneer een ander, of anderen, naast je staan of bij je zijn. Wanneer je in die diepe solitude bent, en je jezelf terugvindt, één wordt met wie je bent, ten diepste, ontstaat er daar een verbinding met alles wat bestaat, het is niet meer een-zaamheid, maar een-samenheid, niet meer “alleen”, maar “Al-een” zijn. Vanuit dit “zijn” kun je anderen ont-moeten: hen bevrijden van wat zou “moeten” of zou “horen” door zelf het voorbeeld te zijn, door hen niet dwangmatig naast je of bij je te willen hebben. Hierdoor kom je ook in de kracht om nee te zeggen tegen hen die jou claimen, om hun eenzaamheid op te lossen. Ontmoet je mensen die zich aan je vastklampen, dan is de Bach bloesemHeather” een mogelijkheid om dit gevoel van eenzaamheid bij hen die je claimen op te lossen (indien ze dit willen, anders is het loslaten van zo een relatie of kennis het enige wat rest). Ook Chicory is gerelateerd aan claimen, en Chicory types weten precies welke mensen niet opgewassen zijn tegen hun claimen: zij die geen nee durven zeggen. Voor diegenen die geen nee durven zeggen is er “Centaury“. De Bach bloesem Water Violet is ook gerelateerd aan alleen zijn, maar anders dan Heather.

De “Solitude” die Freydoon Rassouli schilderde lijkt mij meer te passen bij “Water Violet”. Dr. Edward Bach omschrijft het zo: “Voor degenen die in gezondheid of bij ziekte alleen willen zijn. Zeer stille mensen, die zich geluidloos verplaatsen, weinig spreken en indien zij spreken doen zij dat met een zachte stem. Ze zijn zeer onafhankelijk, bekwaam en zelfstandig. Bijna vrij van de meningen van anderen. Ze houden zich afzijdig, laten de mensen met rust, en gaan hun eigen weg. Ze zijn vaak slim en getalenteerd. Hun vrede en rust is een zegen voor de mensen rondom hen.”

Je zou zeggen: waarom zou je dan een remedie innemen? Dan wordt aangegeven: “We hebben de remedie nodig wanneer onze natuurlijke gereserveerdheid een barrière wordt tussen ons en anderen, waardoor we ons afgesloten gaan voelen en niet meer in contact kunnen komen met de mensen rondom. Water Violet helpt ons in balans te komen, zodat we meer betrokken kunnen zijn met de mensheid.”

.

 

.

.

Over levensfase3

Een website over de derde levensfase, de vierde levensfase, ouder worden, oud zijn, geestelijke groeiprocessen, films, documentaires en videos over ouder worden, kunst over oud zijn, therapieën voor ouderen.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.